sâmbătă, 15 august 2009

Dumneaei

Ma enerveaza oamenii care uita de unde au plecat, care-si uita originile, renegandu-si trecutul. Se vad ajunsi cat de cat cu o treapta mai sus si se comporta de parca ar fi fost nascuti in puf de lebada.
Nu mai spune nimeni ca a trait candva la tara, c-a mancat mamaliga cu lapte din castroanele bunicii sau ca s-a jucat cu cainele ala latos in praf. Nuuu, acum esti “de oras”, cumperi legume si fructe numai din supermarket ca la taraba din piata e “nu stiu cum” sa vorbesti cu taranii, in aer liber te enerveaza insectele si faci crize cand se urca o furnica pe al tau piciorus firav, hainele si accesoriile sunt de la firme cunoscute (neaparat!) si scumpe, indiferent de model si de culoare (eventual cat mai oPULentA), combinate in cel mai dizgratios mod.
Faci figuri daca prietenii vor sa mearga intr-un club mai putin cunoscut in care – surpriza – se danseaza, dar in care nu vine lume “buna” sau , si mai rau, daca vor sa danseze la vreun concert pe plaja. Cum sa stai in sandale cu toc pe plaja, nu? Ar fi inuman, zau. Sandalele cu toc sunt pentru tinuta de seara pe timp de iarna, asta stie toata lumea “buna”, vara se poarta cizme! Nu conteaza ca numai tu stii cum iti put degetele alea date cu oja roz si cum te trece transpiratia pe sira spinarii. Ai cizme, esti in trend, si asta este cel mai important pana la urma!
Iti cade fundu’ daca nu esti adusa cu masina acasa si razi de prostii aia care se plimba de mana in parc. Romantism? Adica somon fume si sampanie la un restaurant “bun”, in vazul lumii, despre asta vorbim. Asa se vede cine te vrea cu adevarat. Si cine te vrea, munceste din greu: cumparaturi, salariul cheltuit pe “intretinerea” ta lunara, vacante all inclusive.
Nu ai loc de munca si nici n-ai vrea sa ai vreodata, esti prea “buna” pentru orice job nenorocit pe un salariu de nimic. E mai usor de gasit un prost care sa faca totul in locul tau. Intre timp, tu vei fi stralucitoare si de neatins, gata sa atragi privirile.
Nu vorbesti mult si atunci cand vorbesti, nu o faci cu oricine. Gura trebuie deschisa larg pentru altceva, nu pentru conversatii vaste. Preferi sa taci, pentru ca esti o filozoafa innascuta. Asa zice proverbul.
Stiu, e tot un post plin de sictir (incepe sa ma defineasca trairea asta interioara) dar am exemple vii, in carne si oase. A, si-n cizme crosetate, bine-nteles!

Un comentariu:

  1. Toate aceste sacrificii pentru ca, desi poate parea ciudat, piata de desfacere pentru astfel de "produse" este in plina expansiune (acum e criza - stagneaza, dar nu da inapoi) si numarul celor se ofera sa devina finantatori pentru o partida este destul de mare incat EA sa isi aleaga cine sa o poarte pe brate, cine sa o "guste" si cine sa o iubeasca. De obicei nu e doar un el si o ea, este o ea si sunt mai multi ei. Si cand vezi cati sunt care se calca in picioare pentru a te venera, uiti sa ai grija sa nu pici in penibil, te faci o pitipoanca opulenta pentru ca imaginea ta sa ii multumeasca pe toti si nu doar pe unul. Succes in gang-bang-ul psihologic !

    RăspundețiȘtergere