joi, 20 august 2009

Calmo paciento

Mi-a atras atentia pe tv un spot publicitar extrem de interesant. Contextul e cam asa:
Intr-o camera gen cuibusor-de-nebunii intra o tipa purtand pe brate bara din fata a unei masini, aratand in ultimul hal. Si bara, si tipa. O intampina un barbat bine, probabil iubitul - din tonul vocii lui, urland fara mila: "Unde e masina meaaaa?!!" La care ea, senina ca o zi de mai: "In lac!"
Se stie bine cat pret pun barbatii pe a lor masina, ce cult dezvolta ei pentru bucata aia de tabla spoita, cum ar fi in stare sa-si vanda si-un rinichi numai sa nu se zgarie "carne din carnea lui", in fine... cum ridica ei pe-un altar "pisicuta" sau "bibilica" sau "fofolica" sau cum or fi numind-o dupa propria placere si nebunie, gata sa i se inchine.
Masina proprie il face si pe cel mai mare dintre timizi sa devina Hercule peste noapte, sa sara la gatul oricarui necunoscut burtos si rau care indrazneste sa-i taie calea, punand in pericol sanatatea obiectului preaslavit.
Gata, ne-am lamurit cam cat de stransa si impenetrabila (!) este legatura dintre barbat si masina lui.
Revenind la situatia initiala, cum credeti ca a reactionat tanarul de si-a intampinat iubita ravasita, care purta inca insemnele dezastrului?
Poate va asteptati sa-i fi dat o palma, sa fi luat bara aia botita si sa o bata la fund cu ea (cu astea nu eram de acord nici eu, sunt impotriva violentei domestice), poate si-a smuls cu penseta parul din cap? Nu. N-ati ghicit! El a intrat sa faca un dus. Da, fratilor, un dus rece. Sau cald, n-am verificat apa.
Reclama era la sampon.
Deci dupa o astfel de veste-soc e bine sa iti speli parul cu samponul X. Ca-ala te remonteaza si-ti spala ideile negre din cap. Neinspirat spot!

Concluzia: sa nu ne pierdem cu firea, indiferent cat de grava si fara iesire ar parea o situatie.
Gen, intri in casa fericit, iubita in pat cu altul, tu - siderat: "Ce faci aici?" Ea: "Mi-o trag cu altul." Tu: "Hai ca eu ma duc la un fotbal cu baietii!"
Sau alta : "Gogule, vezi ca ti-a ars casa din temelii!" Tu: "Bah ce-as bea o bere!"

Un comentariu:

  1. Sunt perfect de acord cu tine. Sa nu ne pierdem cu firea. Sentimentul referitor la masina este deplin justificabil deoarece in gaura asta de vierme intitulata Romania, obtinerea unei masini personale care sa mai fie si buna/frumoasa este un maxim pe scara personala. Asadar, sa nu ne pierdem cu firea si daca vine cineva cu bara masinii indoite da-mi voie sa iti spun ca un ochi vanat trece, o vanataie se vindeca si chilotii ies din zona aceea rar vizitata de soare. Deci in mod clar, nu as face un dus decat DUPA.

    RăspundețiȘtergere